Pizza Mořkov

Pizza Mořkov

 

PIZZA z Koupaliště Mořkov

 

 

 

 

 

Kompletní nabídka pizz ke stažení ve formátu PDF!

 

Pizzerie Mořkov nabízí vynikající pizzu, kterou vám dovezeme až domů!
Ochutnejte také naši specialitu - BRAMBORÁKOVOU PIZZU!

Objednávky na tel.: 605 995 695

Příjem objednávek:
 
Pondělí, středa, čtvrtek 11-21
Pátek až sobota 11-22
Neděle 11-21

 

alergeny

Kvalitní ingredience, šamotová pec a příprava správného těsta Vám zaručují lahodnou pizzu! Pizzu si můžete vychutnat i přímo v nekuřáckém prostředí v Bufetu na Koupališti! Všechny naše pizzy jsou vždy vyrobená pouze z kvalitních surovin. Nabízíme pizzu o průměru 34 cm (klasická) a speciální bramborákorové pizzy o průměru 28 cm. Věříme, že Vám naše pizza bude chutnat a rozšíříte řadu našich spokojených zákazníků.

 

AKCE 3+1
pizza zdarma

(šunková ∅ 28 cm)!
   

 

AKCE Víno zdarma!

Sbírejte razítka na krabicích!
Získejte za 10 nasbíraných razítek
láhev kvalitního vína dle vlastního výběru.

 

 

 

ROZVOZ:
ZDARMA - Mořkov
10 Kč - Životice
15 Kč -  Hodslavice, Veřovice

Platba je možná i stravenkami.

 

Kde se vlastně pizza vzala?

Pizza je nejznámější italské slovo na světě. Svou historií údajně sahá až do období perského císařství, asi 500 let před naším letopočtem. Podle jiných historiků to byli Řekové, kteří už ve starověku potírali svůj kulatý plackovitý pita chléb olejem a kořením. Od slova pita tehdy údajně vzniklo slovo pizza. Stopy vedou k primitivním hrubým plackám, zadělávaným ze semen divoce rostoucího obilí a pečeným na žhavých kamenech.

Objevení Ameriky s sebou přineslo rozšíření kukuřice po celé Evropě a tím pádem i následné změny zvyků ve stravování. Na severu Itálie dochází k novým kultivacím, které nahrazují dosavadní pěstování ječmene. Ten však stále přežívá na jihu. Převládá tu výroba placek, které jsou stále bohatě vypracovanější a tvoří jednu ze základních potravin obyvatel. Kolem r. 1000 se objevila zvláštní pizza s charakteristickou vůní bazalky a po r. 1700 se počíná prosazovat zvyk upravovat těstoviny a pizzu novým plodem přivezeným z Ameriky, rajským jablkem. Ve stejném období se objevuje i sýr zvaný mozzarella.

První recept na pizzu tak, jak jej známe dnes, je pravděpodobně ten, jež popisuje dílo vydané r. 1858 v Neapoli. Zde se popisuje způsob, jakým se v tomto období připravovala „Vera Pizza Napoletana“ (pravá Neapolská pizza) a dále seznam některých druhů pizz, vyráběných již moderní metodou. Tyto speciality byly k dostání v ulicích Neapole v desítkách pizzerií. Díky této historii, nesčetně vyzkoušených receptů, pokusů a dostupných surovin si můžete i Vy dopřát skvělou chuť naší pizzy v pohodlí Vašeho domova.